Home » Hoe gaan we te werk? » Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

1. Wat doet scheidingsroute voor u?
Scheidingsroute is gespecialiseerd in de financiële afwikkeling met betrekking tot alles wat met scheidingen heeft te maken. Daarnaast is scheidingsroute actief als mediator, om in geval van conflictsituaties zoveel mogelijk de emoties niet de overhand te laten krijgen om zo goed mogelijk de juiste beslissingen te kunnen nemen.

2. Is scheidingsroute ook voor scheidende samenwoners?
Zeker! Voor partners die samenwonen is deze gebeurtenis net zo ingrijpend als voor mensen die gehuwd of geregistreerde partners zijn. Vooral in geval van kinderen moet er veel worden geregeld. Belangrijkste verschil zijn de juridische aspecten. Voor mensen die samenwonen (met of zonder kinderen) hoeft er geen advocaat of rechtbank te worden ingeschakeld.

3. Hoe is het traject (de scheidingsroute)?
U vindt dit terug onder traject waar dit  staat beschreven, en wat voor rol scheidingsroute hierin kan spelen.

4. Kunnen we alleen of samen naar “scheidingsroute”
Het best is als de scheiding in overleg kan gaan, maar de werkelijkheid laat nog al eens zien, dat veel scheidingen moeizaam verlopen. Mediation kan dan een uitkomst bieden. Als ieder een advocaat of vertrouwenspersoon wenst, kunt u ook bij scheidingsroute terecht, dit om de financiële consequenties goed te kunnen overzien. Scheidingsroute is geen advocaat en kan niet procederen, desgewenst werkt scheidingsroute samen met de advocaat om uw belangen goed te behartigen.

5. Wat kost een scheiding via scheidingsroute?
Scheidingsroute heeft een kantoor aan huis, of komt op huisbezoek, Scheidingsroute werkt samen met  onafhankelijke financiële tussenpersonen, waar eventueel ook kan worden afgesproken. Daardoor kan Scheidingsroute tegen een scherp tarief calculeren. Scheidingsroute werkt op basis van een vaste fee, desgewenst op uurbasis. Het tarief is al vanaf €.995,– (inclusief BTW) en afhankelijk van de werkzaamheden die scheidingsroute zal verrichten. dit is inclusief de kosten van notaris of advocaat. Deeltrajecten en de kosten hieraan verbonden worden in het 1e gesprek met u besproken.