Home » Nazorg

Nazorg

Na de echtscheiding, breekt voor beiden een nieuwe periode aan. Dit is zeker niet altijd een makkelijke weg. Ouders moeten de partnerrol afsluiten en groeien in de ouderrol. De omgangsregeling vraagt veel gewenning van ouders en kinderen en het vraagt ook het nodige van ouders om die naar ieders tevredenheid te laten verlopen. Het nakomen van afspraken, de wisselmomenten, het vormgeven van de ouderschapsrelatie na de scheiding terwijl u de partnerrelatie aan het afsluiten bent. dat is een ingrijpend proces wat niet altijd makkelijk is en soepel verloopt.
U kunt bij ons terecht, individueel of samen, voor vragen, nazorg of mediation na de scheiding. Uit ervaring weten wij dat een gesprek met ons u goed kan ondersteunen. Wij kennen u en uw partner en uw persoonlijke situatie.
Ook zijn wij deskundig als het gaat om het verwerkingsproces van de scheiding door kinderen in hun verschillende leeftijdsfases.
Scheidingsroute neemt -indien gewenst- met u beiden regelmatig contact op, om afspraken aan de praktijk te toetsen en mochten er zich omstandigheden voordoen is Scheidingsroute uw steunpunt, niet alleen in de beginperiode, maar ook daarna.

Fiscaliteiten

Ook op het financiële vlak, zoals aangifte inkomstenbelasting, heffingskortingen voor alleenstaande ouders,  aanvragen van toeslagen en dergelijke geeft scheidingsroute advies en is een aanspreekpunt in deze periode. U kunt deze fiscale voordelen maandelijks genieten als u het goed regelt. Hebt u hulp nodig bij het aanvragen van deze fiscale voordelen of vindt u het lastig om uw aangifte in te vullen in het jaar van scheiding?                                                                                                                                                                                                             Belt u ons gerust voor een afspraak, de scheidingsspecialist kan u hiermee helpen.

Butgettering

Uw budget verandert na de scheiding, meestal moet u met minder rond komen. Wat heeft u precies te besteden? Hoeveel belasting betaalt u na scheiding? Waar kan of moet op bezuinigd worden?
Krijg inzicht en zet alles goed op een rijtje met een budgetcoach van Scheidingsroute
Belt u ons voor een afspraak, onze budgetcoach kan u hiermee helpen.

Coaching

De scheiding is een feit. Het vermogen is onderling verdeeld, u bent als partners uit elkaar en u gaat eventueel als ouders samen verder. Maar hoe zit het met de verwerking van de scheiding? Kunt u dat een plaats geven? Is het voor u duidelijk waarom de relatie beëindigd is, of zit u nog met vragen? Heeft er iemand schuld? En zo ja, wie dan meer dan de ander? Dit zijn logische vragen, maar die leveren u uiteindelijk weinig op.
Wat zeker de moeite waard is, is het leren onderscheiden van het aandeel wat uzelf in de relatie hebt gehad en het aandeel van uw partner. En vervolgens het accepteren hiervan. De consulenten van scheidingsroute zijn tevens uw coach. Zij kunnen u begeleiden in het verwerkingsproces.